Ejerlejlighedsloven

 

Forside Administration Lejligheder Info / Aktiviteter

Velkomstfolder Husorden Vedtægter Økonomi Vedligeholdelsesplan Energimærke Bygningsforsikring Referater Projekter Ejerlejlighedsloven

Ejerlejlighedsloven indeholder bestemmelser om, hvilke ejendomme der kan opdeles i ejerlejligheder, og om de grundlæggende regler for ejerforeningen.

Loven bestemmer blandt andet, at alle ejendomme, der er påbegyndt opført efter 1. juli 1966, kan opdeles i ejerlejligheder. For bygninger, der er påbegyndt opført inden dette tidpunkt, er der en række begrænsninger i opdelingsmulighederne. Ejerlejlighedsloven siger også, at hver ejerlejlighed anses som en selvstændig fast ejendom, og at én ejerlejlighed kan bestå af flere selvstændige lejligheder.

Ud over reglerne i ejerlejlighedsloven reguleres en ejerforening af foreningens vedtægter. Økonomi- og Erhvervsministeren har udarbejdet en normalvedtægt for ejerforeninger, der gælder, hvis der ikke er vedtaget særlige individuelle vedtægtsregler i den enkelte ejerforening. Normalvedtægten for ejerforeninger kan du læse mere om under menupunktet "Nye ejerforeningsvedtægter" i venstremenuen.

Ejerforeningen kan også have vedtaget en husorden, der regulerer en række praktiske forhold i den enkelte ejerforening, fx om beboerne må holde hund, hvor sent der må spilles høj musik, og andre almindelige ordensregler.

Ydreligere informatio kan findes på www.retsinfo.dk

 

Kontakt Webmaster Nyhedsmail Webmail

Copyright © 2006 Ejerforeningen Bryggerparken